המדריך לנפגע בתאונת דרכים בעבודה
החוק קובע כי כל תאונת דרכים שמתרחשת בדרך לעבודה, במהלך יום העבודה או בדרך חזרה מהעבודה נחשבת תאונת עבודה. באם הנפגע היה הולך רגל באותה תאונה, רכב על קורקינט, אופניים או נפל בבלימה של האוטובוס בדרכו הביתה.
מה קובע החוק בנוגע לתאונת דרכים בעבודה?
באחר מן המקרים כאמור, בו תאונת הדרכים התרחשה בדרך למקום העבודה, בזמן העבודה או בחזרה ממנה, מכיר החוק בתאונה כתאונת עבודה. הכרה אשר פותחת לנפגע שלושה אפיקי תביעה רלווטים עליהם נדבר במאמר: המוסד לביטוח לאומי, חברת הביטוח של הרכב בביטוח החובה וקרן הפנסיה בגין אובדן כושר עבודה. במאמר זה נסקור את הגורמים הרלונטים לתביעה ומתי נפעל באותה דרך.
תביעה כנגד הביטוח הלאומי:
לאחר קרות התאונה, יש לדווח למעסיק על תאונת העבודה ונסיבותיה. זאת בכדי שאותו מעסיק יוכל למלא את הטפסים הנדרשים למוסד לביטוח הלאומי עם מלוא המידע המבוקש. במוסד לביטוח הלאומי נפגע עבודה יהיה זכאי לתבוע שלושה חודשי משכורת שבהם לא יכל לעבוד עקב התאונה, אשר ישולמו לנפגע כדמי פגיעה. לאחר מכן, זכאי הנפגע להגיש תביעה לנכות זמנית או נכות לצמיתות, בהתאמה למקרה. חשוב להבין את הקשר בין התביעה למוסד לביטוח הלאומי לבין התביעה אשר תנוהל בבית המשפט כנגד חברת ביטוח החובה, שכן יש השפעה רחבה זה על זה בהיותן משלימות האחת את השניה.
את מי תובעים קודם?
בשלב זה, אנו ממליצים לכל מי שלא היה מיוצג על ידי עורך דין, לעשות זאת טרם הגשת תביעה לאילו מהגורמים המצוינים לעיל, שכן להחלטה את מי תובעים קודם יש השלכות כלכליות רבות ומשמעותיות שיכולות להשפיע על גורל התיק ועל הפיצוי אותו יקבל נפגע העבודה.
אחוזי התביעה שייקבעו לנפגע העבודה בהליך מול המוסד לביטוח לאומי יחייבו אותו בתביעה שתוגש לבית המשפט. כלומר, אם הועדה הרפואית של המוסד לביטוח הלאומי קבעה לנפגע אפס אחוזי נכות, זה האחוז שיחייב את התביעה שתוגש במסגרת התביעה של ביטוח החובה של הנפגע.
אך, אם הנפגע יחליט לתבוע תחילה את חברת ביטוח החובה, האחוזים שייקבעו במסגרת שלב המומחים הרפואיים שמונו על ידי בית המשפט, אינם מחייבים את הביטוח הלאומי, שכן, הביטוח הלאומי יכול לפסוק לאותו נפגע אחוזים שונים.
לבחירות אלו יש השלכות עצומות על היקף הפיצוי של הנפגע, ולכן מומלץ להתייעץ עם משרדנו על מנת להעריך את התביעה, לבנות אסטרטגיה נכונה לתיק שבעזרתה נחליט את מי לתבוע קודם וזאת, עד להשגת הפיצוי המקסימלי.